Webdesign

Stichting CDR
Website Design
11 Juni, 2020
Ongoing
$2000 USD

Het CDR is hét vooraanstaand en onafhankelijk centrum voor juridische scholing en opleiding,  informatievoorziening, kennisuitwisseling en -verdieping.

Ons uitgangspunt hierbij is kwaliteit, professionaliteit, actualiteit, maatwerk en optimale verbinding tussen theorie en praktijk en zorgen voor maatschappelijke meerwaarde.

Dit bereiken wij met een goed op elkaar afgestemd team van professionele medewerkers en door:

  • het aanbieden van maatwerk kwaliteitsonderwijs aan juridische beroepsgroepen;
  • het regelmatig afstemmen met beroepsgroepen over opleidingsbehoeften en –wensen;
  • het onderhouden van een goed netwerk in binnen- en buitenland;
  • het up to date zijn wat betreft informatievoorziening zowel voor de interne als de externe klanten;
  • het organiseren en faciliteren van seminars, discussieavonden, debatten en andere activiteiten die bijdragen aan de verdere verdieping in de rechtspleging in Suriname.

Om een structurele bijdrage te kunnen blijven leveren aan de bevordering en ontwikkeling van de rechtsstaat, heeft de stichting haar doelstelling verbreed en aangescherpt. Deze verbreding wordt gesymboliseerd met de nieuwe naam van de stichting. Vanaf 17 augustus 2020 heet de stichting:  Centrum voor Democratie en Rechtspleging.

Problems

Stichting CDR, kampte met een verouderde website die niet voldeed aan de huidige standaarden van gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. De belangrijkste problemen waren:

  1. Onoverzichtelijke navigatie: Bezoekers, waaronder juridische professionals en studenten, hadden moeite om snel de gewenste informatie te vinden.
  2. Verouderd design: De website zag er verouderd uit en weerspiegelde niet de professionaliteit en moderne aanpak van de stichting.
  3. Trage laadtijden: De website had lange laadtijden, wat zorgde voor frustratie bij bezoekers en een hogere bounce rate.
  4. Geen mobiele optimalisatie: De website was niet goed leesbaar of bruikbaar op mobiele apparaten, wat een groot deel van het potentiële publiek uitsloot.
  5. Gebrek aan integratie met sociale media: Er was geen naadloze integratie met sociale mediakanalen, wat het moeilijk maakte om de online aanwezigheid en betrokkenheid te vergroten.

Solutions

Gebruiksvriendelijke navigatie
Modern en professioneel design
Snellere laadtijden
Mobiele optimalisatie
Integratie met sociale media:
Inloggen op een digitale Leeromgeving

Resultaten

De herontwikkeling van de website heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen:

  1. Verhoogde gebruiksvriendelijkheid: Bezoekers kunnen nu snel en eenvoudig navigeren, wat heeft geleid tot een hogere tevredenheid en een lagere bounce rate.
  2. Verbeterde professionele uitstraling: Het nieuwe design weerspiegelt de professionaliteit van Stichting CDR en heeft positieve feedback ontvangen van zowel bezoekers als stakeholders.
  3. Snellere laadtijden: De website laadt nu veel sneller, wat bijdraagt aan een betere gebruikerservaring en hogere ranking in zoekmachines.
  4. Grotere mobiele toegankelijkheid: De responsive design zorgt ervoor dat bezoekers de website gemakkelijk kunnen gebruiken op mobiele apparaten, wat heeft geleid tot een toename in mobiel verkeer.
  5. Grotere online betrokkenheid: De integratie met sociale media heeft gezorgd voor een toename in de betrokkenheid en interactie op de sociale mediakanalen van Stichting CDR.

Met deze verbeteringen is Stichting CDR nu beter in staat om hun missie en doelstellingen te communiceren en hun doelgroep effectief te bereiken. De nieuwe website ondersteunt hen in hun voortdurende inspanningen om juridische kennis te verspreiden, scholing en opleiding te bieden, en als onafhankelijk centrum te functioneren voor juridische professionals en studenten.